Ponovni razmislek o energetskem prehodu: cenovna laž

Zahteva po "več denarja za varstvo podnebja" temelji na laži o ceni. Vendar potrebujemo več motivacije, kreditov in priložnosti za resnično učinkovit energetski prehod.


  Prenesi videoposnetek: 1920x1080 104 MB   Download Rethinking energy transition PDF
Zahteva po "več denarja za varstvo podnebja" temelji na laži o ceni. Vendar potrebujemo več motivacije, kreditov in priložnosti za resnično učinkovit energetski prehod.

V zadnjih dveh stoletjih smo doživeli več velikih tehnoloških revolucij, ki so izboljšale naš življenjski standard. Železnica, od telegrafa do interneta, električno omrežje, računalnik, od mobilnega telefona do pametnega telefona. Zdaj pa nas ljudje kar naenkrat želijo prepričati v potrebno energetsko revolucijo z besedami: "To bo zelo drago, potrebujemo več denarja za varstvo podnebja."

Potem pa še vedno sledijo pridige o "varčevanju, omejevanju, odrekanju" in padajočem življenjskem standardu. Z lažjo o cenah se učinkovito varstvo podnebja zavira že desetletja.

00:00 Začetek
00:34 Dvig življenjskega standarda s tehničnimi revolucijami
01:02 Ali lahko pride do energetske revolucije ob padajočem življenjskem standardu?
01:38 Različne vrste trgov in odzivi na večje povpraševanje
03:38 Naftni trg od razvijajoče se industrije do omejenega trga
07:20 Fotovoltaična industrija, stalno padanje cen
08:20 Zakaj je bila moja napoved cen za 100-odstotno obnovljivo energijo iz leta 2013 napačna
10:30 Ne gre za denar, temveč za motivacijo, kredit in priložnost.
10:43 Kako vlada motivira z davki
11:33 Državna jamstva za posojila za dragocene naložbe
13:12 Ustvarjanje priložnosti z urejanjem območij CPSH
14:20 Ponovni razmislek o energetskem prehodu
14:58 Hiše CPSH kot temelj resničnega energetskega prehoda
16:58 Stranski učinek 1: stanovanja postanejo cenejša
18:52 Stranski učinek 2: omogočanje UTD
19:49 Stranski učinek 3: Reforma proizvodnje hrane z vertikalnim aeroponičnim kmetovanjem
22:00 Zaključite z glasbo


Glasba: Andy Mangele

Koliko energije mora hiša proizvesti? Koliko energije mora hiša proizvesti?
Kolikor je le mogoče! Ker moramo prenehati izkoriščati nafto, premog, biogoriva, zemeljski plin in uran. Naše hiše morajo k temu prispevati v največji možni meri.
 


Novice in izjave o aktualnih temah, povezanih z energetskim prehodom, varstvom podnebja in potrebnim razvojem za globalno blaginjo.

Koliko energije mora hiša proizvesti? Koliko energije mora hiša proizvesti?
Kolikor je le mogoče! Ker moramo prenehati izkoriščati nafto, premog, biogoriva, zemeljski plin in uran. Naše hiše morajo k temu prispevati v največji možni meri.


Ponovni razmislek o mestih: nov gradbeni standard ClimateProtectionSuperiorityHouse Ponovni razmislek o mestih: nov gradbeni standard ClimateProtectionSuperiorityHouse
Parlamentarna skupina Zelenih v Bundestagu bo 19. marca 2021 gostila spletno konferenco "Rethinking Cities". Prisotni smo na virtualni razstavi: Novi gradbeni standard KSÜH.


Poletno/zimno uravnoteženje sončne energije - sezonsko skladiščenje Poletno/zimno uravnoteženje sončne energije - sezonsko skladiščenje
Primerjava različnih pristopov k uravnoteženju poletnega in zimskega obdobja. Sedem različnih lokacij, od Osla do Kaira, je bilo pregledanih za sezonsko uravnoteženje.


Energetski prehod - Prehranski prehod - Socialni prehod Energetski prehod - Prehranski prehod - Socialni prehod
Vsi govorijo le o energetskem preobratu za zaščito podnebja, vendar potrebujemo tudi preobrat na področju proizvodnje hrane in socialnih zadev. Rešitev za vse tri obrate.


DIY test toplotne izolacije alternativnega gradbenega materiala DIY test toplotne izolacije alternativnega gradbenega materiala
Cene gradbenega lesa so se spomladi 2021 močno zvišale, pojavile pa so se tudi težave z dobavo. Toda cene lesa za druge namene, kot je ta gradbeni material, dejansko nekoliko padajo.


Ali bi bila Nemčija mogoča s 100-odstotno sončno energijo? Ali bi bila Nemčija mogoča s 100-odstotno sončno energijo?
Širjenje vetrne energije se upočasnjuje. Ali je vetrna energija res nujna za energetski preobrat ali bi bila celo uspešna ob izključno 100-odstotni uporabi sončne energije?


Prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Rekuperacija vlage Prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Rekuperacija vlage
Izjemno varčen in tih, vendar z velikimi zalogami moči, ki zagotavljajo najboljšo kakovost zraka v prostoru tudi na večjih zabavah. Samoumevno je, da je del osnovne opreme.


Večja učinkovitost pri ogrevanju, hlajenju in pripravi tople vode s 3 novimi patenti Večja učinkovitost pri ogrevanju, hlajenju in pripravi tople vode s 3 novimi patenti
Kako lahko toplotna črpalka zrak-voda doseže višji AER kot toplotna črpalka zemlja-voda in kako lahko drastično zmanjšamo potrebo po električni energiji za ogrevanje vode?


Motnje v hišah Motnje v hišah
Trg hiš je v tako groznem stanju, kot je bil trg električnih avtomobilov leta 2003: v letu, ko je bila ustanovljena Tesla, je bil Peugeot 106 najboljši električni avtomobil.


Vizualni nesporazum ali kako hiša na 2/3 Vizualni nesporazum ali kako hiša na 2/3
njegove velikosti. Zaradi tega vizualnega nesporazuma je bil videoposnetek "Motnje v hišah" ponovno objavljen z izboljšano grafiko.
          Ponovni razmislek o energetskem prehodu: cenovna laž: Zahteva po "več denarja za varstvo podnebja" temelji na laži o ceni. Vendar potrebujemo več motivacije, kreditov in priložnosti za resnično učinkovit energetski prehod. https://gemini.pege.org/2021-sl/rethinking-energy-transition.htm