Energetski prehod - Prehranski prehod - Socialni prehod

Vsi govorijo le o energetskem preobratu za zaščito podnebja, vendar potrebujemo tudi preobrat na področju proizvodnje hrane in socialnih zadev. Rešitev za vse tri obrate.


Energetski prehod - Prehranski prehod - Socialni prehod
Vsi govorijo le o energetskem preobratu za zaščito podnebja, vendar potrebujemo tudi preobrat na področju proizvodnje hrane in socialnih zadev. Rešitev za vse tri obrate.

  Prenesi videoposnetek: 1920x1080 98 MB   Download 3 changes PDF
Ljudje so zaradi noro visokih cen zemljišč za gradnjo stanovanj prikrajšani do kosti, medtem ko se zemlja zapravlja za izjemno neučinkovito energijo iz biomase. Če ustavimo to norost, lahko rešimo tri težave hkrati.

00:00 Začetek
00:18 Več zemlje za manjšo porabo!
00:38 Raba zemljišč v Nemčiji.
01:03 Razdelitev na pozidane, 100-odstotno uporabljene in skoraj naravne.
01:57 Hektarski donos koruze za "bioplin" v primerjavi z "zemljiščem za energijo".
05:17 Prenehajte zapravljati zemljo za pridobivanje energije iz rastlin.
05:41 5000 km² "zemljišč za energijo", 22000 km² več za naravo.
06:15 CPSH kot jedro energetskega prehoda do leta 2040.
07:33 Nekaj prihodkov ni dovolj, obljubiti moramo raj.
11:25 Optimizacija obstoječih zemljišč.
11:58 Primer davka na avtomobile v Nemčiji, kako motivirati z davki.
13:00 Primerjava Kalifornije in Nemčije.
13:56 Ali ne bi morala biti Kalifornija raj? Ne, to je država izseljevanja.
14:22 Vstopite v šotorišče za brezdomce.
14:47 Začnimo s tremi velikimi spremembami.


Glasba: Andy Mangele

Koliko energije mora hiša proizvesti? Koliko energije mora hiša proizvesti?
Kolikor je le mogoče! Ker moramo prenehati izkoriščati nafto, premog, biogoriva, zemeljski plin in uran. Naše hiše morajo k temu prispevati v največji možni meri.
 


Novice in izjave o aktualnih temah, povezanih z energetskim prehodom, varstvom podnebja in potrebnim razvojem za globalno blaginjo.

Koliko energije mora hiša proizvesti? Koliko energije mora hiša proizvesti?
Kolikor je le mogoče! Ker moramo prenehati izkoriščati nafto, premog, biogoriva, zemeljski plin in uran. Naše hiše morajo k temu prispevati v največji možni meri.


Ponovni razmislek o mestih: nov gradbeni standard ClimateProtectionSuperiorityHouse Ponovni razmislek o mestih: nov gradbeni standard ClimateProtectionSuperiorityHouse
Parlamentarna skupina Zelenih v Bundestagu bo 19. marca 2021 gostila spletno konferenco "Rethinking Cities". Prisotni smo na virtualni razstavi: Novi gradbeni standard KSÜH.


Ponovni razmislek o energetskem prehodu: cenovna laž Ponovni razmislek o energetskem prehodu: cenovna laž
Zahteva po "več denarja za varstvo podnebja" temelji na laži o ceni. Vendar potrebujemo več motivacije, kreditov in priložnosti za resnično učinkovit energetski prehod.


Poletno/zimno uravnoteženje sončne energije - sezonsko skladiščenje Poletno/zimno uravnoteženje sončne energije - sezonsko skladiščenje
Primerjava različnih pristopov k uravnoteženju poletnega in zimskega obdobja. Sedem različnih lokacij, od Osla do Kaira, je bilo pregledanih za sezonsko uravnoteženje.


DIY test toplotne izolacije alternativnega gradbenega materiala DIY test toplotne izolacije alternativnega gradbenega materiala
Cene gradbenega lesa so se spomladi 2021 močno zvišale, pojavile pa so se tudi težave z dobavo. Toda cene lesa za druge namene, kot je ta gradbeni material, dejansko nekoliko padajo.


Ali bi bila Nemčija mogoča s 100-odstotno sončno energijo? Ali bi bila Nemčija mogoča s 100-odstotno sončno energijo?
Širjenje vetrne energije se upočasnjuje. Ali je vetrna energija res nujna za energetski preobrat ali bi bila celo uspešna ob izključno 100-odstotni uporabi sončne energije?


Prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Rekuperacija vlage Prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Rekuperacija vlage
Izjemno varčen in tih, vendar z velikimi zalogami moči, ki zagotavljajo najboljšo kakovost zraka v prostoru tudi na večjih zabavah. Samoumevno je, da je del osnovne opreme.


Večja učinkovitost pri ogrevanju, hlajenju in pripravi tople vode s 3 novimi patenti Večja učinkovitost pri ogrevanju, hlajenju in pripravi tople vode s 3 novimi patenti
Kako lahko toplotna črpalka zrak-voda doseže višji AER kot toplotna črpalka zemlja-voda in kako lahko drastično zmanjšamo potrebo po električni energiji za ogrevanje vode?


Motnje v hišah Motnje v hišah
Trg hiš je v tako groznem stanju, kot je bil trg električnih avtomobilov leta 2003: v letu, ko je bila ustanovljena Tesla, je bil Peugeot 106 najboljši električni avtomobil.


Vizualni nesporazum ali kako hiša na 2/3 Vizualni nesporazum ali kako hiša na 2/3
njegove velikosti. Zaradi tega vizualnega nesporazuma je bil videoposnetek "Motnje v hišah" ponovno objavljen z izboljšano grafiko.
          Energetski prehod - Prehranski prehod - Socialni prehod: Vsi govorijo le o energetskem preobratu za zaščito podnebja, vendar potrebujemo tudi preobrat na področju proizvodnje hrane in socialnih zadev. Rešitev za vse tri obrate. https://gemini.pege.org/2021-sl/3-changes.htm