Regândirea tranziției energetice: Minciuna prețului

Cererea de 'mai mulți bani pentru protecția climei' se bazează pe minciuna prețurilor. Dar avem nevoie de mai multă motivație, credit și oportunități pentru o eficientă.


  Descărcați video: 1920x1080 104 MB   Download Rethinking energy transition PDF
Cererea de "mai mulți bani pentru protecția climei" se bazează pe minciuna prețurilor. Dar avem nevoie de mai multă motivație, credit și oportunități pentru o tranziție energetică reală și eficientă.

În ultimele două secole, am avut mai multe revoluții tehnologice majore, fiecare dintre acestea îmbunătățindu-ne nivelul de trai. Calea ferată, de la telegraf la internet, rețeaua electrică, computerul, de la telefonul mobil la smartphone. Dar acum, dintr-o dată, oamenii vor să ne convingă să facem revoluția energetică necesară cu "Va fi foarte scumpă, avem nevoie de mai mulți bani pentru protecția climei".

Apoi vin în continuare predicile de "economisire, restricție, renunțare" despre nivelul de trai în scădere. Prin minciuna prețurilor, protecția eficientă a climei a fost împiedicată timp de decenii.

00:00 Start
00:34 Creșterea nivelului de trai prin revoluții tehnice
01:02 Poate exista o revoluție energetică în condițiile scăderii nivelului de trai?
01:38 Diferite tipuri de piețe și răspunsuri la creșterea cererii
03:38 Piața petrolului de la industria emergentă la piața limitată
07:20 Industria fotovoltaică, prețuri în continuă scădere
08:20 De ce a fost greșită prognoza mea de preț pentru 2013 pentru energia 100% regenerabilă
10:30 Nu e vorba de bani, ci de motivație, credit și oportunitate
10:43 Cum motivează guvernul prin taxe și impozite
11:33 Garanții guvernamentale de împrumut pentru investiții valoroase
13:12 Crearea de oportunități prin zonare CPSH
14:20 Regândirea tranziției energetice
14:58 Locuințele CPSH, coloana vertebrală a unei adevărate tranziții energetice
16:58 Efect secundar 1: locuințele se ieftinesc
18:52 Efect secundar 2: activarea UBI
19:49 Efect secundar 3: Reforma producției de alimente cu ajutorul agriculturii verticale aeroponice
22:00 Închei cu muzică


Muzică: Andy Mangele

GEMINI next Generation - Energy Food Living Comfort GEMINI next Generation - Energy Food Living Comfort
Was darf Wohnen kosten? Wo kann man bauen? Wie viel Energie soll ein Haus erzeugen? Wie viel Baumaterial ist nötig? GEMINI n.G. sucht völlig neue Antworten auf diese Fragen.


Câtă energie ar trebui să genereze o casă? Câtă energie ar trebui să genereze o casă?
Atât cât este cumva posibil! Pentru că trebuie să renunțăm la petrol, cărbune, biocombustibil, gaze naturale și uraniu. Casele noastre ar trebui să contribuie cât mai mult posibil la acest lucru.


Proiectul GEMINI next Generation 2021 Proiectul GEMINI next Generation 2021
Regândirea orașelor, stocare sezonieră, 3 Schimbări, , Germania solar, Sistem de ventilație, Pompă de căldură, Tulburări, vizuală,Proiectul GEMINI next Generation 2022 Proiectul GEMINI next Generation 2022
Consiliere pentru locuințe, Proprietatea de casă, Off-Grid Augsburg,

  Proiectul GEMINI next Generation 2021


Regândirea orașelor, stocare sezonieră, 3 Schimbări, , Germania solar, Sistem de ventilație, Pompă de căldură, Tulburări, vizuală,

Regândirea orașelor Regândirea orașelor
Grupul parlamentar al Verzilor din Bundestag-ul german găzduiește la 19 martie 2021 conferința online 'Regândirea orașelor'. Noi participăm la expoziția virtuală.


Echilibrarea vara / iarna a energiei solare - stocare sezonieră Echilibrarea vara / iarna a energiei solare - stocare sezonieră
Compararea diferitelor abordări privind echilibrarea vară/iarnă. Șapte locații diferite, de la Oslo la Cairo, sunt examinate pentru echilibrarea sezonieră.


Schimbări energetice - Schimbări alimentare - Schimbări sociale Schimbări energetice - Schimbări alimentare - Schimbări sociale
Toată lumea vorbește doar despre tranziția energetică pentru protecția climei, dar avem nevoie și de o schimbare în producția alimentară și în sfera socială.


Testul DIY al izolației termice a unui material de construcție alternativ Testul DIY al izolației termice a unui material de construcție alternativ
Prețurile lemnului de construcții cresc spectaculos în primăvara anului 2021 și există probleme de aprovizionare. Dar prețurile lemnului pentru alte aplicații, cum ar fi acest material de construcție, sunt de fapt în ușoară scădere.


Ar fi posibilă Germania cu energie electrică 100% solară? Ar fi posibilă Germania cu energie electrică 100% solară?
Expansiunea energiei eoliene este în scădere. Este energia eoliană cu adevărat indispensabilă pentru redresarea energetică sau ar funcționa chiar și cu energie solară 100%?


Sisteme de ventilație cu recuperare de căldură și umiditate Sisteme de ventilație cu recuperare de căldură și umiditate
Extrem de economic și silențios, dar cu rezerve mari de energie pentru a avea cea mai bună calitate a aerului din interior chiar și la o petrecere mare.


Mai multă eficiență la încălzire, răcire și apă caldă prin 3 brevete noi Mai multă eficiență la încălzire, răcire și apă caldă prin 3 brevete noi
Cum puteți obține un COP mai mare cu o pompă de căldură cu sursă de aer decât cu o pompă de căldură cu sursă de sol


Tulburări la case Tulburări la case
Piața locuințelor se află într-o stare la fel de îngrozitoare ca și piața mașinilor electrice în 2003: în anul în care a fost fondată Tesla, Peugeot 106 era o mașină electrică de top.


O neînțelegere vizuală O neînțelegere vizuală
sau cum o casă s-a micșorat la 2/3 din dimensiunea sa. Din cauza acestei neînțelegeri vizuale, videoclipul 'Dezordinea în case' a fost publicat din nou cu o grafică îmbunătățită.
          Regândirea tranziției energetice: Minciuna prețului: Cererea de 'mai mulți bani pentru protecția climei' se bazează pe minciuna prețurilor. Dar avem nevoie de mai multă motivație, credit și oportunități pentru o eficientă. https://gemini.pege.org/2021-ro/rethinking-energy-transition.htm

          Întotdeauna prețul este legat de protecția climei. Protecția climei nu costă nimic, crește nivelul de trai, trebuie doar să creezi oportunitatea pentru aceasta. https://gemini.pege.org/2021-ro/rethinking-energy-transition.htm