Nytenkning om energiomstillingen: Prisløgnen

Kravet om "mer penger til klimabeskyttelse" er basert på prisløgnen. Men vi trenger mer motivasjon, kreditt og muligheter for en virkelig effektiv energiomstilling.


  Last ned video: 1920x1080 104 MB   Download Rethinking energy transition PDF
Kravet om "mer penger til klimabeskyttelse" er basert på prisløgnen. Men vi trenger mer motivasjon, kreditt og muligheter for en virkelig effektiv energiomstilling.

Vi har hatt flere store teknologiske revolusjoner de siste to århundrene, og hver av dem har forbedret levestandarden vår. Jernbanen, fra telegrafen til internett, strømnettet, datamaskinen, fra mobiltelefonen til smarttelefonen. Men nå vil folk plutselig overtale oss til den nødvendige energirevolusjonen med "Det blir veldig dyrt, vi trenger mer penger til klimabeskyttelse."

Så kommer fortsatt "spare begrensende avståelse" prekener om den synkende levestandarden. Med prisløgnen har effektiv klimabeskyttelse blitt forsinket i flere tiår.

00:00 Start
00:34 Øke levestandarden gjennom tekniske revolusjoner
01:02 Kan det bli en energirevolusjon med synkende levestandard?
01:38 Ulike markedstyper og svar på økt etterspørsel
03:38 Oljemarkedet fra fremvoksende industri til begrenset marked
07:20 Solcelleindustrien, stadig fallende priser
08:20 Hvorfor min prisprognose for 2013 for 100 % fornybar energi var gal
10:30 Det handler ikke om penger, men om motivasjon, anerkjennelse og muligheter.
10:43 Hvordan myndighetene motiverer med avgifter
11:33 Statlige lånegarantier for verdifulle investeringer
13:12 Skape muligheter gjennom soneinndeling CPSH
14:20 Nytenkning om energiomstilling
14:58 CPSH-hjem som ryggraden i en ekte energiomstilling
16:58 Bivirkning 1: Boliger blir billigere
18:52 Bivirkning 2: Aktivering av UBI
19:49 Bivirkning 3: Reformer matproduksjonen med Vertical Farming Aeroponic
22:00 Avslutt med musikk


Musikk: Andy Mangele

Hvor mye energi bør et hus produsere? Hvor mye energi bør et hus produsere?
Så mye som det overhodet er mulig! Fordi vi må ut av olje, kull, biodrivstoff, naturgass og uran. Husene våre bør bidra så mye som mulig til dette.
 


Nyheter og uttalelser om aktuelle temaer knyttet til energiomstilling, klimavern og den nødvendige utviklingen mot global velstand.

Hvor mye energi bør et hus produsere? Hvor mye energi bør et hus produsere?
Så mye som det overhodet er mulig! Fordi vi må ut av olje, kull, biodrivstoff, naturgass og uran. Husene våre bør bidra så mye som mulig til dette.


Å tenke nytt om byer: ny byggestandard KlimaBeskyttelseSuperiorityHouse Å tenke nytt om byer: ny byggestandard KlimaBeskyttelseSuperiorityHouse
Den grønne parlamentsgruppen i Forbundsdagen er vertskap for nettkonferansen "Rethinking Cities" 19. mars 2021. Vi er til stede på den virtuelle utstillingen: Ny byggestandard KSÜH.


Sommer- / vinterbalansering av solenergi - sesonglagring Sommer- / vinterbalansering av solenergi - sesonglagring
Ulike tilnærminger til sommer-/vinterbalansering sammenlignet. Syv forskjellige steder, fra Oslo til Kairo, undersøkes for sesongutjevning.


Energiomstilling - Matomstilling - Sosial omstilling Energiomstilling - Matomstilling - Sosial omstilling
Alle snakker bare om energiskiftet for å beskytte klimaet, men vi trenger også et skifte i matproduksjonen og på det sosiale området. En løsning for alle tre snuoperasjoner.


Gjør-det-selv-test av termisk isolasjon av et alternativt byggemateriale Gjør-det-selv-test av termisk isolasjon av et alternativt byggemateriale
Prisene på konstruksjonsvirke stiger dramatisk våren 2021, og det er forsyningsproblemer. Men tømmerprisene for andre bruksområder, som dette byggematerialet, faller faktisk noe.


Ville Tyskland være mulig med 100 % solenergi? Ville Tyskland være mulig med 100 % solenergi?
Utbyggingen av vindkraft vakler. Er vindkraft virkelig uunnværlig for energiomleggingen, eller ville det til og med fungere med utelukkende 100 % solenergi?


Ventilasjonssystem med varmegjenvinning Fuktgjenvinning Ventilasjonssystem med varmegjenvinning Fuktgjenvinning
Ekstremt økonomisk og stillegående, men med store effektreserver for å sikre den beste inneluftkvaliteten selv på en stor fest. Det sier seg selv at det er en del av grunnutstyret.


Mer effektivitet innen oppvarming, kjøling og varmtvann takket være 3 nye patenter Mer effektivitet innen oppvarming, kjøling og varmtvann takket være 3 nye patenter
Hvordan kan en luftvarmepumpe oppnå en høyere AER enn en bergvarmepumpe, og hvordan kan strømbehovet til oppvarming av vann reduseres drastisk?


Forstyrrelser i hus Forstyrrelser i hus
Markedet for hus er i en like forferdelig tilstand som markedet for elbiler var i 2003: Det året Tesla ble grunnlagt, var Peugeot 106 en topp elbil.


En visuell misforståelse, eller hvordan et hus på 2/3 En visuell misforståelse, eller hvordan et hus på 2/3
av størrelsen krympet. På grunn av denne visuelle misforståelsen ble videoen "Disruption in Houses" publisert på nytt med forbedret grafikk.
          Nytenkning om energiomstillingen: Prisløgnen: Kravet om "mer penger til klimabeskyttelse" er basert på prisløgnen. Men vi trenger mer motivasjon, kreditt og muligheter for en virkelig effektiv energiomstilling. https://gemini.pege.org/2021-nb/rethinking-energy-transition.htm