Az energetikai átállás újragondolása: Az ár hazugság

A "több pénzt az éghajlatvédelemre" követelés az árhazugságon alapul. De több motivációra, hitelre és lehetőségre van szükségünk a valóban hatékony energiaátálláshoz.


  Videó letöltése: 1920x1080 104 MB   Download Rethinking energy transition PDF
A "több pénzt az éghajlatvédelemre" követelés az árhazugságon alapul. De több motivációra, hitelre és lehetőségre van szükségünk a valóban hatékony energiaátálláshoz.

Az elmúlt két évszázadban több jelentős technológiai forradalom is történt, amelyek mindegyike javította az életszínvonalunkat. A vasút, a távírótól az internetig, az elektromos hálózat, a számítógép, a mobiltelefontól az okostelefonig. De most hirtelen a szükséges energetikai forradalomra akarnak rábeszélni minket azzal, hogy "nagyon drága lesz, több pénz kell a klímavédelemre".

Aztán még mindig jönnek a "megtakarítást korlátozó lemondó" prédikációk a süllyedő életszínvonalról. Az árhazugsággal évtizedek óta feltartják a hatékony klímavédelmet.

00:00 Indítsa el a oldalt.
00:34 Az életszínvonal emelése technikai forradalmak révén
01:02 Lehet-e energiaforradalom az életszínvonal csökkenése mellett?
01:38 Különböző piaci típusok és a nagyobb keresletre adott válaszok
03:38 Az olajpiac a feltörekvő iparágtól a korlátozott piacig
07:20 A fotovoltaikus ipar, folyamatosan csökkenő árak
08:20 Miért volt téves a 100%-ban megújuló energiára vonatkozó 2013-as árprognózisom
10:30 Nem a pénzről van szó, hanem a motivációról, a hitelről és a lehetőségekről.
10:43 Hogyan motivál a kormány az adókkal
11:33 Kormányzati hitelgaranciák értékes beruházásokhoz
13:12 Lehetőségteremtés a területrendezésen keresztül CPSH
14:20 Az energetikai átállás újragondolása
14:58 A CPSH otthonok mint a valódi energiafordulat gerince
16:58 1. mellékhatás: a lakhatás olcsóbbá válik
18:52 2. mellékhatás: Az UBI lehetővé tétele
19:49 3. mellékhatás: Reform élelmiszertermelés a vertikális aeroponikus gazdálkodással
22:00 Zenei befejezés


Zene: Andy Mangele

Mennyi energiát kell termelnie egy háznak? Mennyi energiát kell termelnie egy háznak?
Amennyire ez valahogy lehetséges! Mert ki kell szállnunk az olajból, a szénből, a bioüzemanyagból, a földgázból és az uránból. Házainknak ehhez a lehető legnagyobb mértékben hozzá kell járulniuk.
 


Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról.

Mennyi energiát kell termelnie egy háznak? Mennyi energiát kell termelnie egy háznak?
Amennyire ez valahogy lehetséges! Mert ki kell szállnunk az olajból, a szénből, a bioüzemanyagból, a földgázból és az uránból. Házainknak ehhez a lehető legnagyobb mértékben hozzá kell járulniuk.


A városok újragondolása: új építési szabvány ÉghajlatvédelemSzintetlenségHáz A városok újragondolása: új építési szabvány ÉghajlatvédelemSzintetlenségHáz
A Bundestag zöld frakciója 2021. március 19-én "A városok újragondolása" címmel online konferenciát rendez. Jelen vagyunk a virtuális kiállításon: Új építési szabvány KSÜH.


A napenergia nyári/téli kiegyensúlyozása - szezonális tárolás A napenergia nyári/téli kiegyensúlyozása - szezonális tárolás
A nyári/téli egyensúlyozás különböző megközelítéseinek összehasonlítása. Hét különböző helyszínen, Oslótól Kairóig vizsgálják a szezonális kiegyenlítést.


Energetikai átállás - Élelmiszeripari átállás - Társadalmi átállás Energetikai átállás - Élelmiszeripari átállás - Társadalmi átállás
Mindenki csak az energiaügyi fordulatról beszél az éghajlatvédelem érdekében, de fordulatra van szükségünk az élelmiszertermelésben és a szociális ügyekben is. Megoldás mindhárom fordulatra.


Egy alternatív építőanyag hőszigetelésének barkácsolási tesztje Egy alternatív építőanyag hőszigetelésének barkácsolási tesztje
Az építőipari faanyag ára 2021 tavaszán drámaian emelkedik, és ellátási gondok vannak. Az egyéb felhasználási célú faanyagok, mint például ez az építőanyag, árai azonban valójában enyhén csökkennek.


Lehetséges lenne Németország 100%-os napenergiával? Lehetséges lenne Németország 100%-os napenergiával?
A szélenergia terjedése akadozik. Valóban nélkülözhetetlen-e a szélenergia az energiafordulathoz, vagy egyáltalán működne-e kizárólag 100%-os napenergiával?


Szellőztető rendszer hővisszanyeréssel Nedvességvisszanyerés Szellőztető rendszer hővisszanyeréssel Nedvességvisszanyerés
Rendkívül gazdaságos és csendes, de nagy teljesítménytartalékkal rendelkezik, hogy a legjobb beltéri levegőminőséget biztosítsa még egy nagyobb partin is. Magától értetődően az alapfelszereltség része.


Nagyobb hatékonyság a fűtésben, hűtésben és melegvíz-ellátásban 3 új szabadalommal Nagyobb hatékonyság a fűtésben, hűtésben és melegvíz-ellátásban 3 új szabadalommal
Hogyan lehet egy léghőszivattyúval magasabb AER-t elérni, mint egy földhőszivattyúval, és hogyan lehet drasztikusan csökkenteni a vízmelegítéshez szükséges villamos energiát?


Zavarás a házakban Zavarás a házakban
A házak piaca ugyanolyan megdöbbentő állapotban van, mint az elektromos autók piaca volt 2003-ban: a Tesla alapításának évében a Peugeot 106 volt a legjobb elektromos autó.


Egy vizuális félreértés, avagy hogyan egy ház 2/3-a Egy vizuális félreértés, avagy hogyan egy ház 2/3-a
mérete zsugorodott. E vizuális félreértés miatt a "Zavar a házakban" című videót javított grafikával újra közzétették.
          Az energetikai átállás újragondolása: Az ár hazugság: A "több pénzt az éghajlatvédelemre" követelés az árhazugságon alapul. De több motivációra, hitelre és lehetőségre van szükségünk a valóban hatékony energiaátálláshoz. https://gemini.pege.org/2021-hu/rethinking-energy-transition.htm