Lehetséges lenne Németország 100%-os napenergiával?

A szélenergia terjedése akadozik. Valóban nélkülözhetetlen-e a szélenergia az energiafordulathoz, vagy egyáltalán működne-e kizárólag 100%-os napenergiával?

  Videó letöltése: 1920x1080 116 MB   Download Germany Solar PDF
Hogyan tudna 1400 GW fotovoltaika megbirkózni a németországi 900 TWh nettó villamosenergia-fogyasztással?

00:00 Indítsa el a oldalt.
00:37 Szélenergia-leltár és bővítés Németországban
01:11 Csak a napenergia? A kérdést csak az új építési szabvány teszi lehetővé
01:41 A világ népességének megoszlása földrajzi szélesség szerint
01:53 Mi van más kontinenseken a német szélességi körökön?
02:58 forgatókönyv 1400 GW fotovoltaikus energia 4000 GWh akkumulátorok 900 TWh fogyasztás és gázüzemű áramtermelés
06:10 2020 decembere lítium-vas-foszfát akkumulátorok 100 €/kWh alatti összköltséggel
07:12 A számítás szerkezete
08:41 80 GW-os CCGT erőművek elegendőek, nagyon kevés terhelésváltozással
09:45 A jelenlegi rendszerben a terhelés naponta változik
11:00 A CCGT erőművek egyéb tervezési kritériumai - a gyors terhelésváltás szükségtelenné válik
11:53 180 GW energiát metánná alakítani elég
13:27 A CCGT és a metánerőművek üzembe helyezése közötti egyértelmű időbeli elkülönülés
14:37 Egy nagyon napsütéses májusi hét - 180 GW Power to Methane egész héten
16:27 Az eredmény értékelése - 245 TWh metánimport szükséges
18:16 A földalatti metántárolás szintje
19:16 A déli országok többlete a metánimporthoz szükséges
20:11 A földalatti gáztárolás bővítési igényei
20:35 H2 hidrogén alkalmatlan az energiaipar számára
23:19 vége


Zene: Andy Mangele

Mennyi energiát kell termelnie egy háznak? Mennyi energiát kell termelnie egy háznak?
Amennyire ez valahogy lehetséges! Mert ki kell szállnunk az olajból, a szénből, a bioüzemanyagból, a földgázból és az uránból. Házainknak ehhez a lehető legnagyobb mértékben hozzá kell járulniuk.
 


Hírek és nyilatkozatok az energetikai átállással, az éghajlatvédelemmel és a globális jóléthez szükséges fejlődéssel kapcsolatos aktuális témákról.

Mennyi energiát kell termelnie egy háznak? Mennyi energiát kell termelnie egy háznak?
Amennyire ez valahogy lehetséges! Mert ki kell szállnunk az olajból, a szénből, a bioüzemanyagból, a földgázból és az uránból. Házainknak ehhez a lehető legnagyobb mértékben hozzá kell járulniuk.


A városok újragondolása: új építési szabvány ÉghajlatvédelemSzintetlenségHáz A városok újragondolása: új építési szabvány ÉghajlatvédelemSzintetlenségHáz
A Bundestag zöld frakciója 2021. március 19-én "A városok újragondolása" címmel online konferenciát rendez. Jelen vagyunk a virtuális kiállításon: Új építési szabvány KSÜH.


Az energetikai átállás újragondolása: Az ár hazugság Az energetikai átállás újragondolása: Az ár hazugság
A "több pénzt az éghajlatvédelemre" követelés az árhazugságon alapul. De több motivációra, hitelre és lehetőségre van szükségünk a valóban hatékony energiaátálláshoz.


A napenergia nyári/téli kiegyensúlyozása - szezonális tárolás A napenergia nyári/téli kiegyensúlyozása - szezonális tárolás
A nyári/téli egyensúlyozás különböző megközelítéseinek összehasonlítása. Hét különböző helyszínen, Oslótól Kairóig vizsgálják a szezonális kiegyenlítést.


Energetikai átállás - Élelmiszeripari átállás - Társadalmi átállás Energetikai átállás - Élelmiszeripari átállás - Társadalmi átállás
Mindenki csak az energiaügyi fordulatról beszél az éghajlatvédelem érdekében, de fordulatra van szükségünk az élelmiszertermelésben és a szociális ügyekben is. Megoldás mindhárom fordulatra.


Egy alternatív építőanyag hőszigetelésének barkácsolási tesztje Egy alternatív építőanyag hőszigetelésének barkácsolási tesztje
Az építőipari faanyag ára 2021 tavaszán drámaian emelkedik, és ellátási gondok vannak. Az egyéb felhasználási célú faanyagok, mint például ez az építőanyag, árai azonban valójában enyhén csökkennek.


Szellőztető rendszer hővisszanyeréssel Nedvességvisszanyerés Szellőztető rendszer hővisszanyeréssel Nedvességvisszanyerés
Rendkívül gazdaságos és csendes, de nagy teljesítménytartalékkal rendelkezik, hogy a legjobb beltéri levegőminőséget biztosítsa még egy nagyobb partin is. Magától értetődően az alapfelszereltség része.


Nagyobb hatékonyság a fűtésben, hűtésben és melegvíz-ellátásban 3 új szabadalommal Nagyobb hatékonyság a fűtésben, hűtésben és melegvíz-ellátásban 3 új szabadalommal
Hogyan lehet egy léghőszivattyúval magasabb AER-t elérni, mint egy földhőszivattyúval, és hogyan lehet drasztikusan csökkenteni a vízmelegítéshez szükséges villamos energiát?


Zavarás a házakban Zavarás a házakban
A házak piaca ugyanolyan megdöbbentő állapotban van, mint az elektromos autók piaca volt 2003-ban: a Tesla alapításának évében a Peugeot 106 volt a legjobb elektromos autó.


Egy vizuális félreértés, avagy hogyan egy ház 2/3-a Egy vizuális félreértés, avagy hogyan egy ház 2/3-a
mérete zsugorodott. E vizuális félreértés miatt a "Zavar a házakban" című videót javított grafikával újra közzétették.
          Lehetséges lenne Németország 100%-os napenergiával?: A szélenergia terjedése akadozik. Valóban nélkülözhetetlen-e a szélenergia az energiafordulathoz, vagy egyáltalán működne-e kizárólag 100%-os napenergiával? https://gemini.pege.org/2021-hu/germany-solar.htm