Nytænkning af energiomstillingen: prisløgnen

Kravet om "flere penge til klimabeskyttelse" er baseret på en prisløgn. Men vi har brug for mere motivation, mere kredit og flere muligheder for en virkelig effektiv energiomlægning.


  Download video: 1920x1080 104 MB   Download Rethinking energy transition PDF
Kravet om "flere penge til klimabeskyttelse" er baseret på en prisløgn. Men vi har brug for mere motivation, mere kredit og flere muligheder for en virkelig effektiv energiomlægning.

Vi har haft flere store teknologiske revolutioner i de sidste to århundreder, og hver af dem har forbedret vores levestandard. Jernbanen, fra telegrafen til internettet, elnettet, computeren, fra mobiltelefonen til smartphonen. Men nu vil folk pludselig overtale os til den nødvendige energirevolution med "Det bliver meget dyrt, vi har brug for flere penge til klimabeskyttelse".

Så kommer der stadig "spare-, begrænsnings- og afkaldsprædikener" om den faldende levestandard. Med prisløgnen er en effektiv klimabeskyttelse blevet bremset i årtier.

00:00 Start
00:34 Forhøjelse af levestandarden gennem tekniske revolutioner
01:02 Kan der ske en energirevolution med faldende levestandard?
01:38 Forskellige markedstyper og reaktioner på øget efterspørgsel
03:38 Oliemarkedet fra en ny industri til et begrænset marked
07:20 Solcelleindustrien, konstant faldende priser
08:20 Hvorfor min prisprognose for 2013 for 100 % vedvarende energi var forkert
10:30 Det er ikke pengene, det er motivation, kredit og muligheder
10:43 Hvordan regeringen motiverer med skatter
11:33 Statslige lånegarantier for værdifulde investeringer
13:12 Skabelse af muligheder gennem zoneinddeling CPSH
14:20 Nytænkning af energiomstillingen
14:58 CPSH-huse som rygraden i en ægte energiomstilling
16:58 Bivirkning 1: Boliger bliver billigere
18:52 Bivirkning 2: Muliggørelse af UBI
19:49 Sideeffekt 3: Reform af fødevareproduktionen med vertikalt landbrug Aeroponic
22:00 Afslut med musik


Musik: Andy Mangele

Hvor meget energi skal et hus generere? Hvor meget energi skal et hus generere?
Så meget som det overhovedet er muligt! For vi skal ud af olie, kul, biobrændsel, naturgas og uran. Vores huse bør bidrage så meget som muligt til dette.
 


Nyheder og udtalelser om aktuelle emner i forbindelse med energiomstillingen, klimabeskyttelse og den nødvendige udvikling mod global velstand.

Hvor meget energi skal et hus generere? Hvor meget energi skal et hus generere?
Så meget som det overhovedet er muligt! For vi skal ud af olie, kul, biobrændsel, naturgas og uran. Vores huse bør bidrage så meget som muligt til dette.


Nytænkning af byer: ny bygningsstandard KlimaBeskyttelseSuperioritetHus Nytænkning af byer: ny bygningsstandard KlimaBeskyttelseSuperioritetHus
Den grønne parlamentariske gruppe i Forbundsdagen arrangerer onlinekonferencen "Rethinking Cities" den 19. marts 2021. Vi er til stede på den virtuelle udstilling: Ny bygningsstandard KSÜH.


Balancering af solenergi sommer/vinter - sæsonbestemt lagring Balancering af solenergi sommer/vinter - sæsonbestemt lagring
Sammenligning af forskellige tilgange til sommer- og vinterafbalancering. Syv forskellige steder, fra Oslo til Cairo, er undersøgt med henblik på sæsonafbalancering.


Energiomstilling - Fødevareomstilling - Social omstilling Energiomstilling - Fødevareomstilling - Social omstilling
Alle taler kun om energiomstillingen med henblik på klimabeskyttelse, men vi har også brug for en omstilling inden for fødevareproduktion og på det sociale område. En løsning for alle 3 omdrejninger.


DIY-test af varmeisolering af et alternativt byggemateriale DIY-test af varmeisolering af et alternativt byggemateriale
Priserne på bygningstømmer stiger drastisk i foråret 2021, og der er forsyningsproblemer. Men priserne på træ til andre anvendelser, som f.eks. dette byggemateriale, falder faktisk en smule.


Ville Tyskland være muligt med 100 % solenergi? Ville Tyskland være muligt med 100 % solenergi?
Udbygningen af vindenergi er i stampe. Er vindenergi virkelig uundværlig for energivandringen, eller ville det endda fungere med udelukkende 100 % solenergi?


Ventilationssystem med varmegenvinding Fugtgenvinding Ventilationssystem med varmegenvinding Fugtgenvinding
Ekstremt økonomisk og støjsvag, men med store energireserver for at sikre den bedste indendørs luftkvalitet, selv til en stor fest. Det er en selvfølge, at den hører til basisudstyret.


Mere effektivitet i opvarmning, køling og varmt vand med 3 nye patenter Mere effektivitet i opvarmning, køling og varmt vand med 3 nye patenter
Hvordan kan en luftvarmepumpe opnå en højere AER end en jordvarmepumpe, og hvordan kan elbehovet til opvarmning af vand reduceres drastisk?


Forstyrrelser i huse Forstyrrelser i huse
Markedet for huse er i en lige så forfærdelig tilstand, som markedet for elbiler var i 2003: i det år, hvor Tesla blev grundlagt, var Peugeot 106 en af de bedste elbiler.


En visuel misforståelse, eller hvordan et hus på 2/3 En visuel misforståelse, eller hvordan et hus på 2/3
af dens størrelse skrumpede. På grund af denne visuelle misforståelse blev videoen "Disruption in Houses" offentliggjort igen med forbedret grafik.
          Nytænkning af energiomstillingen: prisløgnen: Kravet om "flere penge til klimabeskyttelse" er baseret på en prisløgn. Men vi har brug for mere motivation, mere kredit og flere muligheder for en virkelig effektiv energiomlægning. https://gemini.pege.org/2021-da/rethinking-energy-transition.htm