Преосмисляне на енергийния преход: лъжата за цената

Искането за "повече пари за опазване на климата" се основава на лъжата за цената. Но ние се нуждаем от повече мотивация, кредити и възможности за истински ефективен енергиен преход.


  Изтегляне на видео: 1920x1080 104 MB   Download Rethinking energy transition PDF
Искането за "повече пари за опазване на климата" се основава на лъжата за цената. Но ние се нуждаем от повече мотивация, кредити и възможности за истински ефективен енергиен преход.

През последните два века сме имали няколко големи технологични революции, всяка от които е подобрила стандарта ни на живот. Железопътната линия, от телеграфа до интернет, електрическата мрежа, компютърът, от мобилния телефон до смартфона. Но сега изведнъж хората искат да ни убедят в необходимата енергийна революция с думите: "Ще бъде много скъпо, трябват ни повече пари за опазване на климата".

След това продължават проповедите за "спестяване, ограничаване, отказване" и за спадащия стандарт на живот. С лъжата за цените ефективната защита на климата се задържа от десетилетия.

00:00 Начало
00:34 Повишаване на жизнения стандарт чрез технически революции
01:02 Възможно ли е да има енергийна революция при намаляващ жизнен стандарт
01:38 Различни видове пазари и реакции на по-голямо търсене
03:38 Пазарът на петрол - от развиваща се индустрия до ограничен пазар
07:20 Фотоволтаичната индустрия, постоянно падащи цени
08:20 Защо прогнозата ми за цените на 100% възобновяема енергия през 2013 г. беше грешна
10:30 Не е въпросът в парите, а в мотивацията, кредита и възможностите.
10:43 Как правителството мотивира с данъци
11:33 Държавни гаранции за заеми за ценни инвестиции
13:12 Създаване на възможности чрез зониране CPSH
14:20 Преосмисляне на енергийния преход
14:58 CPSH домовете като гръбнак на истинския енергиен преход
16:58 Страничен ефект 1: Поевтиняване на жилищата
18:52 Страничен ефект 2: Осигуряване на UBI
19:49 Страничен ефект 3: Реформа в производството на храни с вертикално аеропонно земеделие
22:00 Завършете с музика


Музика: Анди Мангел

Колко енергия трябва да произвежда една къща? Колко енергия трябва да произвежда една къща?
Доколкото е възможно! Защото трябва да се откажем от петрола, въглищата, биогоривата, природния газ и урана. Нашите къщи трябва да допринесат за това, доколкото е възможно.
 


Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходимото развитие към глобален просперитет.

Колко енергия трябва да произвежда една къща? Колко енергия трябва да произвежда една къща?
Доколкото е възможно! Защото трябва да се откажем от петрола, въглищата, биогоривата, природния газ и урана. Нашите къщи трябва да допринесат за това, доколкото е възможно.


Преосмисляне на градовете: нов строителен стандарт ClimateProtectionSuperiorityHouse Преосмисляне на градовете: нов строителен стандарт ClimateProtectionSuperiorityHouse
На 19 март 2021 г. парламентарната група на Зелените в Бундестага ще бъде домакин на онлайн конференцията "Преосмисляне на градовете". Представяме се на виртуалното изложение: Нов строителен стандарт KSÜH.


Лятно/зимно балансиране на слънчевата енергия - сезонно съхранение Лятно/зимно балансиране на слънчевата енергия - сезонно съхранение
Сравняване на различни подходи за балансиране на лятото и зимата. Седем различни места - от Осло до Кайро - са разгледани за сезонно балансиране.


Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход
Всички говорят само за енергийния обрат за опазване на климата, но ние се нуждаем от обрат и в производството на храни и в социалната сфера. Решение и за трите направления.


Изпитване "Направи си сам" на топлоизолацията на алтернативен строителен материал Изпитване “Направи си сам“ на топлоизолацията на алтернативен строителен материал
През пролетта на 2021 г. цените на строителния дървен материал се повишават драстично и има проблеми с доставките. Но цените на дървения материал за други приложения, като този строителен материал, всъщност леко спадат.


Възможно ли е Германия да разполага със 100% слънчева енергия? Възможно ли е Германия да разполага със 100% слънчева енергия?
Разрастването на вятърната енергия се забавя. Наистина ли вятърната енергия е незаменима за енергийния обрат или тя би работила дори при 100% слънчева енергия?


Вентилационна система с оползотворяване на топлината Оползотворяване на влагата Вентилационна система с оползотворяване на топлината Оползотворяване на влагата
Изключително икономични и тихи, но с големи резерви на мощност, за да осигурят най-добро качество на въздуха в помещението дори при голямо парти. От само себе си се разбира, че той е част от основното оборудване.


По-висока ефективност при отопление, охлаждане и топла вода с 3 нови патента По-висока ефективност при отопление, охлаждане и топла вода с 3 нови патента
Как термопомпа въздух-въздух може да постигне по-висок коефициент на полезно действие от термопомпа земя-въздух и как може да се намали драстично потреблението на електроенергия за подгряване на вода?


Смущения в къщите Смущения в къщите
Пазарът на жилища е в толкова ужасяващо състояние, колкото и пазарът на електрически автомобили през 2003 г.: в годината на основаването на Tesla, Peugeot 106 беше най-добрият електрически автомобил.


Визуално недоразумение или как къща на 2/3 Визуално недоразумение или как къща на 2/3
на неговия размер се свива. Заради това визуално недоразумение видеото "Разрушение в къщи" беше публикувано отново с подобрени графики.
          Преосмисляне на енергийния преход: лъжата за цената: Искането за "повече пари за опазване на климата" се основава на лъжата за цената. Но ние https://gemini.pege.org/2021-bg/rethinking-energy-transition.htm