Възможно ли е Германия да разполага със 100% слънчева енергия?

Разрастването на вятърната енергия се забавя. Наистина ли вятърната енергия е незаменима за енергийния обрат или тя би работила дори при 100% слънчева енергия?

  Изтегляне на видео: 1920x1080 116 MB   Download Germany Solar PDF
Как 1400 GW фотоволтаици ще се справят с 900 TWh нетно потребление на електроенергия в Германия?

00:00 Начало
00:37 Инвентаризация и разширяване на вятърната енергия в Германия
01:11 Само слънчева енергия? Въпросът е възможен само благодарение на нов строителен стандарт
01:41 Разпределение на световното население по географски ширини
01:53 Какво има на другите континенти на географската ширина на Германия?
02:58 Сценарий 1400 GW фотоволтаици 4000 GWh батерии 900 TWh потребление и енергия на газ
06:10 декември 2020 г. литиево-желязо-фосфатни батерии с обща цена под 100 €/кВтч
07:12 Структура на изчислението
08:41 Достатъчни са електроцентрали с мощност 80 GW CCGT, много малко промени в натоварването
09:45 Екстремни промени в натоварването всеки ден в настоящата система
11:00 Други критерии за проектиране на електроцентрали CCGT - бързата промяна на натоварването става ненужна
11:53 180 GW енергия за метан са достатъчни
13:27 Ясно времево разделение между внедряването на КПТЕ и енергията от метан
14:37 Много слънчева майска седмица - 180 GW енергия за метан през цялата седмица
16:27 Оценка на резултата - необходим е внос на 245 TWh метан
18:16 Ниво на подземно съхранение на метан
19:16 Необходим излишък на южните страни за внос на метан
20:11 Необходимост от разширяване на подземното съхранение на газ
20:35 Водород H2 е неподходящ за енергетиката
23:19 край


Музика: Анди Мангел

Колко енергия трябва да произвежда една къща? Колко енергия трябва да произвежда една къща?
Доколкото е възможно! Защото трябва да се откажем от петрола, въглищата, биогоривата, природния газ и урана. Нашите къщи трябва да допринесат за това, доколкото е възможно.
 


Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходимото развитие към глобален просперитет.

Колко енергия трябва да произвежда една къща? Колко енергия трябва да произвежда една къща?
Доколкото е възможно! Защото трябва да се откажем от петрола, въглищата, биогоривата, природния газ и урана. Нашите къщи трябва да допринесат за това, доколкото е възможно.


Преосмисляне на градовете: нов строителен стандарт ClimateProtectionSuperiorityHouse Преосмисляне на градовете: нов строителен стандарт ClimateProtectionSuperiorityHouse
На 19 март 2021 г. парламентарната група на Зелените в Бундестага ще бъде домакин на онлайн конференцията "Преосмисляне на градовете". Представяме се на виртуалното изложение: Нов строителен стандарт KSÜH.


Преосмисляне на енергийния преход: лъжата за цената Преосмисляне на енергийния преход: лъжата за цената
Искането за "повече пари за опазване на климата" се основава на лъжата за цената. Но ние се нуждаем от повече мотивация, кредити и възможности за истински ефективен енергиен преход.


Лятно/зимно балансиране на слънчевата енергия - сезонно съхранение Лятно/зимно балансиране на слънчевата енергия - сезонно съхранение
Сравняване на различни подходи за балансиране на лятото и зимата. Седем различни места - от Осло до Кайро - са разгледани за сезонно балансиране.


Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход
Всички говорят само за енергийния обрат за опазване на климата, но ние се нуждаем от обрат и в производството на храни и в социалната сфера. Решение и за трите направления.


Изпитване "Направи си сам" на топлоизолацията на алтернативен строителен материал Изпитване “Направи си сам“ на топлоизолацията на алтернативен строителен материал
През пролетта на 2021 г. цените на строителния дървен материал се повишават драстично и има проблеми с доставките. Но цените на дървения материал за други приложения, като този строителен материал, всъщност леко спадат.


Вентилационна система с оползотворяване на топлината Оползотворяване на влагата Вентилационна система с оползотворяване на топлината Оползотворяване на влагата
Изключително икономични и тихи, но с големи резерви на мощност, за да осигурят най-добро качество на въздуха в помещението дори при голямо парти. От само себе си се разбира, че той е част от основното оборудване.


По-висока ефективност при отопление, охлаждане и топла вода с 3 нови патента По-висока ефективност при отопление, охлаждане и топла вода с 3 нови патента
Как термопомпа въздух-въздух може да постигне по-висок коефициент на полезно действие от термопомпа земя-въздух и как може да се намали драстично потреблението на електроенергия за подгряване на вода?


Смущения в къщите Смущения в къщите
Пазарът на жилища е в толкова ужасяващо състояние, колкото и пазарът на електрически автомобили през 2003 г.: в годината на основаването на Tesla, Peugeot 106 беше най-добрият електрически автомобил.


Визуално недоразумение или как къща на 2/3 Визуално недоразумение или как къща на 2/3
на неговия размер се свива. Заради това визуално недоразумение видеото "Разрушение в къщи" беше публикувано отново с подобрени графики.
          Възможно ли е Германия да разполага със 100% слънчева енергия?: Разрастването на вятърната енергия се забавя. Наистина ли вятърната енергия е https://gemini.pege.org/2021-bg/germany-solar.htm