Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход

Всички говорят само за енергийния обрат за опазване на климата, но ние се нуждаем от обрат и в производството на храни и в социалната сфера. Решение и за трите направления.


Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход
Всички говорят само за енергийния обрат за опазване на климата, но ние се нуждаем от обрат и в производството на храни и в социалната сфера. Решение и за трите направления.

  Изтегляне на видео: 1920x1080 98 MB   Download 3 changes PDF
Хората са притиснати до краен предел от безумно високите цени на земята за жилища, докато земята се разхищава за изключително неефективна енергия от биомаса. Ако спрем тази лудост, ще можем да решим три проблема наведнъж.

00:00 Начало
00:18 Повече земя за по-малко потребление на земя!
00:38 Използване на земята в Германия.
01:03 Класификация на застроени, 100% използвани и почти естествени.
01:57 Добив от хектар царевица за "биогаз" спрямо "земя за енергия".
05:17 Спрете да разхищавате земя за производство на енергия от растения.
05:41 5000 км² "земя за енергия", още 22000 км² за природата.
06:15 CPSH като ядро на енергийния преход до 2040 г.
07:33 Някои приходи не са достатъчни, трябва да обещаем рай.
11:25 Оптимизиране на съществуващата земя.
11:58 Пример за данък върху автомобила в Германия Как да се мотивираме с данъци.
13:00 Сравнение между Калифорния и Германия.
13:56 Не би ли трябвало Калифорния да е рай? Не, тя е страна на емиграцията.
14:22 Попада в палатковия град за бездомници.
14:47 Нека започнем с 3-те големи промени.


Музика: Анди Мангел

Колко енергия трябва да произвежда една къща? Колко енергия трябва да произвежда една къща?
Доколкото е възможно! Защото трябва да се откажем от петрола, въглищата, биогоривата, природния газ и урана. Нашите къщи трябва да допринесат за това, доколкото е възможно.
 


Новини и изявления по актуални теми, свързани с енергийния преход, опазването на климата и необходимото развитие към глобален просперитет.

Колко енергия трябва да произвежда една къща? Колко енергия трябва да произвежда една къща?
Доколкото е възможно! Защото трябва да се откажем от петрола, въглищата, биогоривата, природния газ и урана. Нашите къщи трябва да допринесат за това, доколкото е възможно.


Преосмисляне на градовете: нов строителен стандарт ClimateProtectionSuperiorityHouse Преосмисляне на градовете: нов строителен стандарт ClimateProtectionSuperiorityHouse
На 19 март 2021 г. парламентарната група на Зелените в Бундестага ще бъде домакин на онлайн конференцията "Преосмисляне на градовете". Представяме се на виртуалното изложение: Нов строителен стандарт KSÜH.


Преосмисляне на енергийния преход: лъжата за цената Преосмисляне на енергийния преход: лъжата за цената
Искането за "повече пари за опазване на климата" се основава на лъжата за цената. Но ние се нуждаем от повече мотивация, кредити и възможности за истински ефективен енергиен преход.


Лятно/зимно балансиране на слънчевата енергия - сезонно съхранение Лятно/зимно балансиране на слънчевата енергия - сезонно съхранение
Сравняване на различни подходи за балансиране на лятото и зимата. Седем различни места - от Осло до Кайро - са разгледани за сезонно балансиране.


Изпитване "Направи си сам" на топлоизолацията на алтернативен строителен материал Изпитване “Направи си сам“ на топлоизолацията на алтернативен строителен материал
През пролетта на 2021 г. цените на строителния дървен материал се повишават драстично и има проблеми с доставките. Но цените на дървения материал за други приложения, като този строителен материал, всъщност леко спадат.


Възможно ли е Германия да разполага със 100% слънчева енергия? Възможно ли е Германия да разполага със 100% слънчева енергия?
Разрастването на вятърната енергия се забавя. Наистина ли вятърната енергия е незаменима за енергийния обрат или тя би работила дори при 100% слънчева енергия?


Вентилационна система с оползотворяване на топлината Оползотворяване на влагата Вентилационна система с оползотворяване на топлината Оползотворяване на влагата
Изключително икономични и тихи, но с големи резерви на мощност, за да осигурят най-добро качество на въздуха в помещението дори при голямо парти. От само себе си се разбира, че той е част от основното оборудване.


По-висока ефективност при отопление, охлаждане и топла вода с 3 нови патента По-висока ефективност при отопление, охлаждане и топла вода с 3 нови патента
Как термопомпа въздух-въздух може да постигне по-висок коефициент на полезно действие от термопомпа земя-въздух и как може да се намали драстично потреблението на електроенергия за подгряване на вода?


Смущения в къщите Смущения в къщите
Пазарът на жилища е в толкова ужасяващо състояние, колкото и пазарът на електрически автомобили през 2003 г.: в годината на основаването на Tesla, Peugeot 106 беше най-добрият електрически автомобил.


Визуално недоразумение или как къща на 2/3 Визуално недоразумение или как къща на 2/3
на неговия размер се свива. Заради това визуално недоразумение видеото "Разрушение в къщи" беше публикувано отново с подобрени графики.
          Енергиен преход - Продоволствен преход - Социален преход: Всички говорят само за енергийния обрат за опазване на климата, но ние се нуждаем о https://gemini.pege.org/2021-bg/3-changes.htm